Interview met arts Zach Bush

In dit interview van 1:20 minuten legt deze arts uit dat door de veranderingen in ons ecosysteem er vaker virussen zullen opkomen. Teruggaan naar een meer natuurlijk ecosysteem is dan ook de oplossing en dat kun je zelfs al met dat van jezelf doen. Als wij stress hebben, reageren onze genen daar op. Wij scheiden vervolgens wat van dat materiaal uit via exosomen. Daardoor hebben we dus zelf, onbewust, ook invloed op het ecosysteem om ons heen; naasten, huisdieren, de natuur etc. Een paar keer per dag knuffelen, zorgt bijvoorbeeld dat we in contact komen met het microbioom van anderen, dat versterkt juist ons immuunsysteem. Ons opsluiten, afzonderen, fysiek willen beschermen tegen indringers en daardoor wellicht stress voelen, hebben daardoor niet alleen een negatieve invloed op ons eigen afweer, maar ook de wereld om ons heen. Meditatie, mindfulness en liefde voor onszelf en alles om ons heen is al een groot deel van de oplossing. Laat je inspireren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *