Leefstijladvies

We leven in een haastige wereld, worden steeds ouder, maar lang niet altijd gezond ouder. Steeds meer mensen hebben op steeds jongere leeftijd last van chronische klachten. Hierdoor voelen we ons beperkt en steeds minder gelukkig. We hebben zorgen, soms op het gebied van werk of relaties, of we raken onszelf een beetje kwijt. Geluk blijkt dan niet in spullen te zitten, maar in gezond én blij zijn met onszelf, onze omgeving en relaties en hoe we betekenis aan ons leven kunnen geven.

Gezondheid staat onder invloed van gewoontes. Vijf belangrijke leefstijlgewoontes zijn terug te voeren naar hoe we vroeger in de natuur leefden. We aten en dronken wat de natuur ons gaf, bewogen veel om dat eten en drinken te verzamelen, we leefden en rustten volgens onze biologische klok en we hadden incidenteel een stressmoment….als er een sabeltandtijger achter ons aan zat. We waren afhankelijk van elkaar en van goede communicatie, hoe meer mensen om je heen, des te beter kon je overleven. In ons huidige bestaan, zien we steeds meer individualisme. We hebben Facebook vrienden, WhatsApp communicatie en voelen ons ondanks dat steeds meer alleen.

Gezond zijn overkomt je niet, het is een keuze. Wil je weer op een meer natuurlijke manier leven en wil je je gezond en energieker voelen, zul je jouw leefstijl gewoontes moeten aanpassen. Maar hoe doe je dat?

Ik kan je hierin begeleiden! we kijken naar:

  • Voeding: wat eet je, hoe is je vertering (neem je wel alle stoffen goed op).  Kun je niet afvallen? Hiervoor wordt een darmprofieltest gedaan.
  • Beweging:  hoeveel en welke vorm van beweging pas je dagelijks toe.
  • Stress: hoeveel en welke stress heb je en hoe groot is de lichamelijke- en chemische onbalans waardoor je pijn of onbehagen voelt.
  • Mind: mind-set, zijn er emotionele problemen die blokkades opleveren of negatieve emoties. Heeft je leven voldoende betekenis voor je.
  • Bioritme, slaap je goed, voldoende én hoe veel rustmomenten heb je.

Na een grondige inventarisatie van jouw leefstijlgewoontes en klachten, bespreken we de voor jou juiste aanpassingen op het gebied van deze 5 gebieden en welke interventies er nodig zijn

Afhankelijk van de eventuele klachten die je hebt bestaat de begeleiding uit 10 consulten (behandeling/interventie en tele-consulten) gedurende 5 maanden.

Heeft je bedrijf te maken met medewerkers die gezondheidsproblemen hebben en veelvuldig uitvallen of wil je dreigend uitval voorkomen? Misschien is een leefstijladvies traject een idee. Hiervoor kunnen je medewerkers naar de praktijk komen of  in-house deelnemen.

Voor informatie : 0499-750752- 06-15167403 info@sanitasbest.nl