Mindfulness en Meditatie voor kinderen

If every 8 year old in the world is taught meditation,
we will eliminate violence from the world within one generation

Dalai Lama

Heeft je kind last van stress, een vol hoofd, negatieve gedachten of gedrag? Misschien ervaart je kind druk, heeft het moeite met slapen, concentratie of ontspannen? Hoe zou het zijn als jouw kind op een speelse manier leert daar zelf beter mee om te gaan?

Bij kindermeditatie geef je kinderen ankers voor het leven mee. Kinderen leven als ze jong zijn nog veel vanuit hun hart, door hun openheid en nieuwsgierigheid kunnen kinderen op een speelse manier gemakkelijk vertrouwd raken met meditatie. Kinderen leren tijdens mijn lessen d.m.v. verschillende oefeningen hoe ze hun aandacht naar binnen kunnen richten om hun gedachten en lichaam tot rust te brengen. Dit werkt prachtig bij gevoelens als boosheid en verdriet. Maar ook bij gevoelens van spanning of moeite met slapen.

Mindfulness leert ons met volle aandacht dingen te ervaren. Zo leren kinderen meer te genieten, minder zorgen te voelen en beter te focussen zodat afleiding geen grip meer krijgt.  Het is wetenschappelijk aangetoond dat Mindfulness het immuunsysteem kan versterken. Bovendien blijkt dat de grijze massa in de hersengebieden die gelinkt zijn aan leren, geheugen, reguleren van emoties, en empathie door Mindfulness wordt vergroot!  Dit alles heeft een positieve uitwerking op het zelfvertrouwen van je kind.

Laat je kind(eren) kennismaken met mindfulness & meditatie voor meer rust in zijn binnenwereld en buitenwereld. Hiervoor zijn 5 leuke lessen ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van 5 t/m 10 jaar.  Bij voldoende belangstelling, is er een 6e les samen met  ouder(s)/verzorger(s)  waarbij Mindful Parenting aan bod komt. Kosten hiervoor zijn €15,- per deelnemend kind. Interesse? Meld je kind aan of mail/bel naar de praktijk.

Leeftijd: 5 t/m 7 jaar

Tijdstip: 16.00 – 16.45 uur

Leeftijd: 8 t/m 10 jaar

Tijdstip: 17.00 t/m 17.45 uur

Wanneer:  Op dinsdagen. Bij voldoende interesse wordt z.s.m. gestart

Waar: Gymzaal Bernardusschool te Best

Kosten: 5 lessen: 150,-

Aanmelden kan via onderstaand formulier. De lessen gaan door bij deelname van min. 5 kinderen.

Je kunt ook voor je kind een afspraak maken in de praktijk voor individuele Mindfulness & Meditatie training in de vorm van een Natuurgeneeskundig consult.

Hiervoor gelden de standaard consultarieven.
Vergoeding op basis van Alternatieve Geneeskunde

Na aanmelding wordt er contact met je opgenomen. Betaling uiterlijk 5 dagen voor aanvang van de lessen. Daarna is deelname pas definitief.

0499-750752 / 06-15167403 info@sanitasbest.nl