Mindfulness en Meditatie voor kinderen

If every 8 year old in the world is taught meditation,
we will eliminate violence from the world within one generation

Dalai Lama

Heeft je kind last van stress, een vol hoofd, negatieve gedachten of gedrag? Misschien ervaart je kind druk, heeft het moeite met slapen, concentratie of ontspannen? Misschien heeft je kind wel last van de huidige veranderingen in zijn/haar leefwereld.  Hoe zou het zijn als jouw kind op een speelse manier leert daar zelf beter mee om te gaan?

Bij kindermeditatie geef je kinderen ankers voor het leven mee. Kinderen leven als ze jong zijn nog veel vanuit hun hart, door hun openheid en nieuwsgierigheid kunnen kinderen op een speelse manier gemakkelijk vertrouwd raken met meditatie. Kinderen leren tijdens mijn lessen d.m.v. verschillende oefeningen hoe ze hun aandacht naar binnen kunnen richten om hun gedachten en lichaam tot rust te brengen. Dit werkt prachtig bij gevoelens als boosheid en verdriet. Maar ook bij gevoelens van spanning of moeite met slapen.

Mindfulness leert een kind

  • met volle aandacht dingen te ervaren.
  • meer te genieten
  • minder zorgen te voelen
  • beter te focussen

Mindfulness

  • Versterkt het immuunsysteem.
  • De grijze massa in de hersengebieden die gelinkt zijn aan leren, geheugen, reguleren van emoties, en empathie door Mindfulness wordt vergroot!
  • Brengt meer rust in binnenwereld en buitenwereld.

Er zijn 5 leuke lessen ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van 5 t/m 10 jaar.  Bij voldoende belangstelling, is er een 6e les samen met  ouder(s)/verzorger(s)  waarbij Mindful Parenting aan bod komt. 

Interesse? Meld je kind aan via mail of bel naar de praktijk. (Kijk of je in aanmerking komt voor een financiële bijdrage via Stichting Leergeld Best, Son en Breugel, Oirschot).

Leeftijd: 5 t/m 7 jaar

Tijdstip: 15.45 – 16.30 uur

Leeftijd: 8 t/m 10 jaar

Tijdstip: 16.45 t/m 17.30 uur

Wanneer:  Op dinsdagen. Bij voldoende interesse wordt z.s.m. gestart

Waar: Gymzaal Bernardusschool te Best

Kosten: 5 lessen: 150,-

De lessen gaan door bij deelname van min. 5 kinderen.

Je kunt ook voor je kind een afspraak maken in de praktijk voor individuele Mindfulness & Meditatie training in de vorm van een consult.

Hiervoor gelden de standaard consultarieven.

Na aanmelding wordt er contact met je opgenomen. Betaling uiterlijk 5 dagen voor aanvang van de lessen, daarna is deelname pas definitief.

0499-750752 / 06-15167403 info@sanitasbest.nl