Workshops

  • Huiskamer Workshop The Work pag. 1
  • Workshop Mindful Wandelen pag. 2
Huiskamer workshop

The Work is een manier, bedacht door Byron Katie, om gedachten die lijden (piekeren, angsten, stress) veroorzaken op te sporen en te onderzoeken. Een manier om vrede in jezelf en met de wereld te vinden.

In een huiskamersetting doen we dat met 3 of 4 andere personen omdat het luisteren naar verhalen van de ander vaak heel verhelderend werkt voor jezelf. We bespreken situaties (namen hoeven niet genoemd te worden) en doen “The Work” techniek gedurende 1-1,5 uur.

Een voorbeeld uit de praktijk: Je hebt een ongemakkelijk gevoel bij een gesprek bijvoorbeeld. De ander lijkt wat nors of gehaast. Wat er vaak gebeurt is dat je dingen invult: “ze zal me wel niet aardig vinden” of “mijn reacties zullen wel niet interessant genoeg zijn” of “hij is boos op me” .

Wat al deze voorbeelden gemeen hebben is dat het gedachten zijn waarvan je niet weet of ze waar zijn. Dit gaat vaak een eigen leven leiden en maakt pijn in onszelf wakker (die misschien in je jeugd of relaties ontstaan zijn). We realiseren ons niet dat de ander misschien wel ergens last van heeft. Wie weet is die persoon de vorige dag ontslagen, heeft die ruzie met zijn/haar partner gehad of heeft haast i.v.m. een belangrijke afspraak. Ondertussen voel jij je de hele dag niet prettig, voelt je afgewezen of slaapt misschien slecht. The Work biedt een handig stappenplan om van dit “lijden” verlost te worden.

Wil je op een snelle manier inzicht in hoe je jouw gedachten kunt veranderen zodat je meer vrede, balans en ontspanning voelt, geef je dan op en neem gerust iemand mee. Bij voldoende aanmelding gaat de middag/avond door. Heb je voorkeur voor een ander moment en kom je samen met 2 of 3 andere personen, maken we daar uiteraard een afspraak voor. Heb je interesse en weet je nog 2 andere personen, plannen we samen een datum in.

Kosten € 25,- p.p. bij deelname van min. 3 personen, incl. koffie/thee met lekkers