Workshops

Workshop Mindful wandelen
Workshop Mindful wandelen

Mindfulness is niets meer dan je focus of aandacht verleggen naar het huidige moment . Zodra je uit je gedachte bent, reageert je lichaam met ontspanning. Zelfleiderschap dus!

Je focus verleggen is een kwestie van oefenen. Waar lukt dat nou beter dan in de natuur. Om je vertrouwd te maken met mindfulness en hoe je het beste je aandacht verlegd, loop ik met je mee. Een wandeling duurt een uur met een groep van max. 5 personen.

We merken het niet eens dat we de hele dag met gedachten lopen. Sommige gedachten zijn stressvol, dan reageert je lichaam ook met een stressreactie. Onbewust gaat je hartslag en ademhaling omhoog en voel je je gejaagd, onrustig of angstig.

Zodra je stress systeem aangaat, gaat je immuunsysteem uit en hapert de spijsvertering. Je kunt daardoor fysieke klachten als buikpijn of vermoeidheid krijgen. Vervolgens geven die klachten ook weer stress en zo kom je in een vicieuze cirkel terecht.

Van mindfulness is bekend dat het juist je immuunsysteem versterkt en je hartslag en ademhaling rustig maakt.

Tijdens de wandeling krijg je meer inzicht in hoe je mindfulness op ieder moment van de dag kunt toepassen. Hoe je uit je drukke hoofd kunt komen en hoe je lichaam direct reageert met ontspanning. Simpelweg omdat je geen stresshormonen aanmaakt, maar allerlei geluksstofjes en je spijsvertering normaliseert. Zo haal je ook het beste je voeding.

Wil jij dat nou ook, geef je op en neem gerust iemand mee! We plannen dan samen een datum in.

Kosten €20,- p.p. bij deelname van min. 3 personen.